Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening UQCF-exposities Bibliotheek Utrecht

7 oktober, 2023 @ 19:45 - 21:30

Tijdens het Utrecht Queer Culture Festival zullen in Bibliotheek Neude diverse queer kunstenaars hun werk exposeren. Op zaterdagavond 7 oktober a.s. zullen deze exposities feestelijk worden geopend. Dit is tegelijkertijd de opening van het Utrecht Queer Culture Festival programma in de Bibliotheek Neude. Je bent welkom vanaf 19.45 uur (inloop). Het openingsprogramma start om 20.00 uur in de Grote hal op de begane grond. De exposities zijn vervolgens tot en met 14 oktober te zien.

Expositie Grote hal
In de nissen van de Grote hal (begane grond) zullen vier kunstenaars met ieder hun eigen verbinding tot de LHBTQIA+ gemeenschap, ieder uit een andere generatie en hun eigen behoefte hun
queer verhaal te vertellen. Door middel van hun kunst willen ze de grote diversiteit binnen de queer gemeenschap voor alle inwoners van Utrecht zichtbaar maken. Kunst is verbindend, kunst verleid tot discussie en leidt tot bewustwording. Ze willen laten zien dat er ook in Utrecht plaats is voor de LHBTQIA+ gemeenschap en dat iedereen er toe doet en er mag zijn. De vier kunstenaars die meedoen zijn daarom dicht bij zichzelf gebleven. Wat in hun leven belangrijk is delen ze met de stad, maken hun verhaal openbaar in de hoop dat hun kunst andere mensen helpt om te zijn wie ze (willen) zijn. Deelnemende kunstenaars zijn: Carla Emmink (zij/haar), Brian van Nunen (hij/hem), Inge Brekelmans (hen/hun), Pieter Hoekstra (hij/hem).

Expositie tweede verdieping
Op de tweede verdieping exposeert fotograaf Henja Kooijman met portretten van Utrechts queer personen.

Goed om te weten als je wilt deelnemen
– Aanmelden is niet nodig.

Toegankelijkheid
De bibliotheek is volledig toegankelijk.

Gegevens

Datum:
7 oktober, 2023
Tijd:
19:45 - 21:30

Locatie

Bibliotheek Neude
Neude 11
Utrecht, Utrecht 3512 AE Nederland
Telefoon
0302861800
Bekijk de site van Locatie