Over ons

Over ons

Utrecht is een kleurrijke stad met veel initiatieven voor en door de regenboog (lhbtiqa+) gemeenschap, hun vrienden en supporters. Het hele jaar door organiseren diverse initiatieven verschillende activiteiten. De laatste jaren is vooral juni de maand waarin dit extra veel zichtbaarheid krijgt. Wij zijn ervan overtuigt dat er in Utrecht meer ruimte en behoefte is aan een festival dat naast het vieren van diversiteit, de vrijheid en variatie in seksualiteit, gender, seksuele oriëntatie, lichaam en relatievormen agendeert en stimuleert. En daarnaast ook de Utrechtse queer cultuur, in al haar diversiteit, laat zien!

Daarom organiseren we vanaf 2023 het Utrecht Queer Culture Festival. Een jaarlijks terugkerend evenement in de week rondom Coming Out Dag op 11 oktober. Binnen ons festival is er ruimte voor een grote diversiteit aan programmaonderdelen.

Initiatiefnemers
Het festival wordt gedragen door initiatiefnemers Petra Luiken (oud-voorzitter Stichting PANN en Roze Zaterdag 2013 Utrecht, momenteel o.a. voorzitter Bi+ Nederland), Simon Timmerman (oud-voorzitter PANN, COC Midden-Nederland, organisator Roze Zaterdag 2013 Utrecht, momenteel o.a. voorzitter Roze Zaterdagen Nederland) en Jakko Geluk (oud-penningmeester COC Midden-Nederland en de Utrechtse Reddingsbrigade, momenteel o.a. budgethouder WMO Cliëntenraad Utrecht). Zij zetten zich op volledige vrijwillige basis in en organiseren het festival vanuit Stichting UQCF.