Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag
Hele dag
Nu bezig

Tentoonstelling ‘Utrechtenaren, een queer geschiedenis’

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Tentoonstelling over de Utrechtse queer historie van het QUS-team. Duik in het leven van Utrechtenaren: sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek hoe mensen leven die niet passen in de seksuele en gendernormen van hun tijd. Leer over de vervolging en strijd voor gelijke rechten in de afgelopen drie eeuwen. Gratis toegang tijdens openingstijden stadhuis: maandag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur.

Free

Foto-expositie ‘Reimagining Sex Work’

De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht

Ontevreden over de stereotype beeldvorming in de media over sekswerk sloegen sekswerkers, journalisten en fotografen de handen ineen om met Reimagining Sex Work de beeldvorming over sekswerk in de media te verbeteren. Met het ontwikkelen van een gids voor journalisten en door samen te werken met fotografen willen we beeldvorming over sekswerk nuanceren, het stigma op sekswerk tegengaan en de representatie van sekswerk en sekswerkers in de media verbeteren. Deze foto-expositie toont een selectie van de de beelden die binnen het project zijn ontstaan en was eerder te zien bij o.a. het Ministerie van Justitie en Veiligheid en op de Kamasutrabeurs. Met foto's van o.a. Sabine Joosten en Tammy van Nerum. Reimaging Sex Work is een feministisch activistisch collectief dat bestaat uit sekswerkers, onderzoekers en wetenschappers.

Free

Foto-tentoonstelling ‘Zie wie ik ben’

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

'Zie wie ik ben' is een foto-verhalenboek van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Met foto’s en interviews gemaakt door Özden Karababa. Van dit boek is nu een foto-tentoonstelling gemaakt en deze is te zien in Bibliotheek Neude tijdens het Utrecht Queer Culture Festival 2024. Maak kennis met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking. De foto-tentoonstelling is ontwikkeld door Utrecht Queer Culture Festival in samenwerking met Transgender Netwerk, Transvisie, Transcafe LVB en COC's Zonder Stempel. De foto-tentoonstelling is te vinden bij de expositieruimte op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude.

Introductiecursus masseren – Queer editie

Holos Academie Nachtegaalstraat 31, Utrecht

In deze speciale queer editie van de introductiecursus masseren maak je in twee dagen kennis met masseren en elkaar. Er is ruimte om samen met andere queer en LHBTIQA+ personen te ontdekken wat contact door aanraking voor jou betekent. Twee dagen, waarna je in staat bent om in huiselijke kring vrienden en familieleden te masseren. De behoefte aan verbinding met het lijf lijkt meer dan ooit voelbaar in onze maatschappij. Een aandachtige aanraking kan enorm welkom en helend zijn. Tegelijkertijd is fysiek contact maken lang niet altijd vanzelfsprekend. We gaan oefenen met voelen wat je wél en wat je niet wilt. Bij alle oefeningen en massages is er ruimte voor jouw grenzen. Dit weekend gaan we samen, de wondere kunst van het aanraken en masseren (verder) ontdekken.

€195

CRUISE CONTROL XXL: Queer Circus All Night ft een optreden van Pol

De Helling Helling 7, Utrecht

De Cruise Control is al sinds 2002 het vuigste alternatieve euforia in de gloria queerfeest van Utrecht. Vorig jaar vierden we een superdeluxe Jubel Jubileum in de Helling en dit jaar zijn we terug met een Voorspelbare XXL Totaalervaring voor elke kleur van de regenboog. Episch! En wel op zaterdag 12 oktober in het slotweekend van het Utrecht Queer Culture Festival. Die avond hebben we een optreden van Pol. De gebroeders Pol zijn geboren in Alphen aan de Rijn, wonen in Parijs waar ze werken als model en maken muziek met een teletijdmachine die is ingesteld op de vroege jaren 80. Denk New Wave, New Romantics, No/New Future en dat allemaal prêt-a-porter in pakkende nmummers van een minuut of 3. En natuurlijk de mono, stereo, libido muziek van de Cruise Control Djs.

€12 – €15

DragBrunch AbsolutelyDrag x deBijenkorf Utrecht

de Bijenkorf Utrecht - Buurtcafé St. Jacobsstraat 1, Utrecht

Als afsluiter van het Utrecht Queer Culture Festival, kun je op zondag 13 oktober weer genieten van een geweldige Dragbrunch in het buurtcafé bij de Bijenkorf in Utrecht. Amy Astoria, Victoria Vyper en Miss Icy zorgen voor spectaculaire optredens, terwijl jij geniet van de meest heerlijke hapjes en drankjes. En misschien betreed jij zelf ook het podium..?

€40,00

“Vroeger was ik Homo.”

Villa Concordia Concordiastraat 67A, Utrecht

Theatervoorstelling: "Vroeger was ik homo." "Je geaardheid kun je kiezen." Jan kiest ervoor om een deel van zichzelf weg te gooien in de schaduw van zijn verleden. Maar wat als die schaduw verhaal komt halen in de vorm van Thomas_91? Een liefdesverhaal dat begint op een cruising area.

€12.50

PANN X Jong&Out <18

Tivoli Vredenburg Vredenburgkade 11, Utrecht

In samenwerking met Jong & Out organiseert stichting PANN een gratis evenement in TivoliVredenburg speciaal voor jongeren t/m 18 jaar. Zing en dans de longen uit je lijf tijdens de Silent disco of ontmoet nieuwe mensen bij de activiteiten in de foyer. Voor gratis toegang is een ticket nodig. Een toegangsticket kan worden gereserveerd via de website van Stichting PANN. Let op: dit evenement is voor jongeren tot en met 18 jaar. Ben je ouder dan 18 en wil je ook graag naar een event van PANN? Dan ben je meer dan welkom bij onze reguliere edities op bijvoorbeeld 21 september of 19 oktober.

Free

“Vroeger was ik Homo.”

Villa Concordia Concordiastraat 67A, Utrecht

Theatervoorstelling: "Vroeger was ik homo." "Je geaardheid kun je kiezen." Jan kiest ervoor om een deel van zichzelf weg te gooien in de schaduw van zijn verleden. Maar wat als die schaduw verhaal komt halen in de vorm van Thomas_91? Een liefdesverhaal dat begint op een cruising area.

€12.50

Lazy Queer Sunday – queer coming of age

Savannah Bay Telingstraat 13, Utrecht

De Lazy Queer Sunday is een knusse middag in de boekwinkel, die draait om literatuur, queerness en kopjes thee. Het wordt ook wel een boekenclub genoemd, waarvoor je het boek niet gelezen hoeft te hebben. De Lazy Sundays worden sinds anderhalf jaar haast maandelijks georganiseerd in Boekwinkel Savannah Bay. Elke editie draait om een nieuw queer onderwerp dat aan de hand van literaire werken besproken wordt. Deze editie draait om de queer coming of age romans: het opgroeien van queer personen in literatuur. De middag wordt gehost door Sabine Ganzevoort, winkelmanager van Savannah Bay. Schrijver Stijn de Vries vertelt over zijn nieuwe boek 'Als de zon valt' en schrijver/spoken word artiest Sandro van der Leeuw zal zijn werk voordragen. Na afloop is ruimte voor signeren en een drankje.

Free

BODYTALK JUBILEUM 37 1/2 JAAR

EKKO Bemuurde Weerd WZ 3, Utrecht

Op 27 februari 1987 opende Feibe Bodytalk. Dat wordt groots gevierd op zondag 13 oktober met een wervelende jubileumshow! Bevraag Feibe met de vraag die jij altijd al aan hem wilde stellen! Wat kun je verwachten? Optredens van BenR, The Jukebox Boys, Dolly Bellefleur, Chenene Bublin en Roxy Diamond.

€14,50

Theatervoorstelling ‘Stroom’

Theaterhuis De Berenkuil Biltstraat 166, Utrecht

In zijn nieuwe muzikale solovoorstelling 'Stroom' gaat Queer theatermaker Bert Van Puymbroeck op zoek naar 'inner peace'. Hij neemt het publiek mee in zijn zoektocht en dompelt hen onder in zijn ontdekkingen over de mind-body connectie. Gefascineerd en gebiologeerd door de menselijke psychologie ontrafelt hij de schoonheid én de humor van jezelf ontdekken op een 'alternatieve' manier. “Wanneer ben ik eindelijk helemaal zen?!”

€15