Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Introductiecursus masseren – Queer editie

12 oktober @ 10:00 - 13 oktober @ 17:00

€195

In deze speciale queer editie van de introductiecursus masseren maak je in twee dagen kennis met masseren en elkaar. Er is ruimte om samen met andere queer en LHBTIQA+ personen te ontdekken wat contact door aanraking voor jou betekent. Twee dagen, waarna je in staat bent om in huiselijke kring vrienden en familieleden te masseren. De behoefte aan verbinding met het lijf lijkt meer dan ooit voelbaar in onze maatschappij. Een aandachtige aanraking kan enorm welkom en helend zijn. Tegelijkertijd is fysiek contact maken lang niet altijd vanzelfsprekend. We gaan oefenen met voelen wat je wél en wat je niet wilt. Bij alle oefeningen en massages is er ruimte voor jouw grenzen. Dit weekend gaan we samen, de wondere kunst van het aanraken en masseren (verder) ontdekken.

In dit weekend leer je enkele eenvoudige massagetechnieken. Na afloop van de cursus ontvang je een bewijs van deelname. Verschillende lichaamsdelen staan centraal dit weekend. Denk bijvoorbeeld rug, benen, voeten en hoofd. We werken op massagetafels, maar de massages kun je thuis, soms met wat aanpassingen, ook zonder tafel doen. Theorie komt nauwelijks aan de orde want het gaat vooral om de ervaring en het vertrouwd raken met massage. Je kan de sfeer van Holos proeven en ontdekken wat werken vanuit de Holos visie betekent. En wie weet wil je na dit weekend nog veel meer. In de praktijk blijkt dat voor veel Holos masseurs en massagetherapeuten deze introductiecursus het begin van hun massageloopbaan is geweest.

Wat leer je

  • Oefenen met verschillende vormen van aanraking
  • Een volwaardige rugmassage
  • Kortere massages van bijv. voeten en benen en het hoofd.
  • Je maakt kennis met de Holos manier van lesgeven en masseren

Docenten
Josje Fens (zij/haar, die/diens) geeft deze introductiecursus en is tevens docent Energetische massage in het eerste jaar van de masseurs opleiding. Josje heeft een praktijk in Utrecht waar die queer personen expliciet welkom heet. Ze werkt daarbij met vragen rondom grenzen, contact, identiteit, trauma en lichaamsbeleving. Mede door diens eigen ervaring als queer persoon voelen mensen sneller de ruimte zich te laten zien.

Gegevens

Begin:
12 oktober @ 10:00
Einde:
13 oktober @ 17:00
Kosten:
€195
Evenement Categorieën:
, , ,
Site:
https://holosacademie.nl/cursussen-trainingen/introductie-cursus-masseren-queer-editie/

Overige informatie

Toegankelijkheid
Het lesruimte is op de 2e verdieping. Er is helaas geen lift in het gebouw.
Deelnemen
Kaartverkoop

Locatie

Holos Academie
Nachtegaalstraat 31
Utrecht, 3581 AB Nederland
+ Google Maps
Telefoon
030 – 2900 507
Bekijk de site van Locatie