Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag
Hele dag
Nu bezig

Tentoonstelling ‘Utrechtenaren, een queer geschiedenis’

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Tentoonstelling over de Utrechtse queer historie van het QUS-team. Duik in het leven van Utrechtenaren: sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek hoe mensen leven die niet passen in de seksuele en gendernormen van hun tijd. Leer over de vervolging en strijd voor gelijke rechten in de afgelopen drie eeuwen. Gratis toegang tijdens openingstijden stadhuis: maandag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur.

Free

Foto-expositie ‘Reimagining Sex Work’

De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht

Ontevreden over de stereotype beeldvorming in de media over sekswerk sloegen sekswerkers, journalisten en fotografen de handen ineen om met Reimagining Sex Work de beeldvorming over sekswerk in de media te verbeteren. Met het ontwikkelen van een gids voor journalisten en door samen te werken met fotografen willen we beeldvorming over sekswerk nuanceren, het stigma op sekswerk tegengaan en de representatie van sekswerk en sekswerkers in de media verbeteren. Deze foto-expositie toont een selectie van de de beelden die binnen het project zijn ontstaan en was eerder te zien bij o.a. het Ministerie van Justitie en Veiligheid en op de Kamasutrabeurs. Met foto's van o.a. Sabine Joosten en Tammy van Nerum. Reimaging Sex Work is een feministisch activistisch collectief dat bestaat uit sekswerkers, onderzoekers en wetenschappers.

Free

Foto-tentoonstelling ‘Zie wie ik ben’

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

'Zie wie ik ben' is een foto-verhalenboek van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Met foto’s en interviews gemaakt door Özden Karababa. Van dit boek is nu een foto-tentoonstelling gemaakt en deze is te zien in Bibliotheek Neude tijdens het Utrecht Queer Culture Festival 2024. Maak kennis met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking. De foto-tentoonstelling is ontwikkeld door Utrecht Queer Culture Festival in samenwerking met Transgender Netwerk, Transvisie, Transcafe LVB en COC's Zonder Stempel. De foto-tentoonstelling is te vinden bij de expositieruimte op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude.

Introductiecursus masseren – Queer editie

Holos Academie Nachtegaalstraat 31, Utrecht

In deze speciale queer editie van de introductiecursus masseren maak je in twee dagen kennis met masseren en elkaar. Er is ruimte om samen met andere queer en LHBTIQA+ personen te ontdekken wat contact door aanraking voor jou betekent. Twee dagen, waarna je in staat bent om in huiselijke kring vrienden en familieleden te masseren. De behoefte aan verbinding met het lijf lijkt meer dan ooit voelbaar in onze maatschappij. Een aandachtige aanraking kan enorm welkom en helend zijn. Tegelijkertijd is fysiek contact maken lang niet altijd vanzelfsprekend. We gaan oefenen met voelen wat je wél en wat je niet wilt. Bij alle oefeningen en massages is er ruimte voor jouw grenzen. Dit weekend gaan we samen, de wondere kunst van het aanraken en masseren (verder) ontdekken.

€195

Walk of Love 2024

Op zaterdag 12 oktober a.s. organiseren we de Walk of Love 2024. Deze kleurrijke demonstratie keerde in 2023 terug na enkele jaren afwezigheid en is nu een vast onderdeel van het Utrecht Queer Culture Festival. De demonstratie wordt georganiseerd in samenwerking met COC Midden-Nederland. De route en startlocatie zullen op een later moment bekend worden gemaakt. 

Darklands: Are You Ready to Go Deep?

Hoogt in Bieb Neude Neude 11, Utrecht

Hoogt on Tour and Leather Social Utrecht are organizing a screening of the documentary about the gay fetish festival, Darklands. Prior to the screening, Leather Social Utrecht will host a panel discussion titled "Fetish Talks”. The panel discussion will take place at the same location as the documentary screening. After the documentary, you are invited to join Leather Social Utrecht for social drinks. These events are part of the Utrecht Queer Culture Festival.

€11

Pits and Perverts – Theater Oester

Villa Concordia Concordiastraat 67A, Utrecht

Het is de zomer van 1984. Terwijl Margaret Thatcher de politieke arena beheerst en de Nationale Unie van Mijnwerkers vastberaden staakt, ontvouwt zich een hartverwarmend verhaal dat de tand des tijds heeft doorstaan. Een moedige groep homoseksuele en lesbische activisten bundelt hun krachten met een nobel doel voor ogen: steun verlenen aan de mijnwerkersfamilies die in de frontlinie. Maar één hindernis doemt op: de terughoudendheid van de Unie om hulp te aanvaarden, overmand door gevoelens van schaamte. Toch laten deze vastberaden activisten zich niet uit het veld slaan. Ze maken een gedurfde keuze en richten hun blik op een directe ontmoeting met de mijnwerkers die ze willen bijstaan. Een afgelegen mijndorp diep in het schilderachtige landschap van Wales wordt hun bestemming. En zo ontvouwt zich een buitengewoon verhaal: twee ogenschijnlijk verschillende gemeenschappen, elk met hun eigen unieke identiteit. Pits and Perverts viert dat echte verandering mogelijk is, zelfs in de meest uitdagende tijden.

€17,50

CRUISE CONTROL XXL: Queer Circus All Night ft een optreden van Pol

De Helling Helling 7, Utrecht

De Cruise Control is al sinds 2002 het vuigste alternatieve euforia in de gloria queerfeest van Utrecht. Vorig jaar vierden we een superdeluxe Jubel Jubileum in de Helling en dit jaar zijn we terug met een Voorspelbare XXL Totaalervaring voor elke kleur van de regenboog. Episch! En wel op zaterdag 12 oktober in het slotweekend van het Utrecht Queer Culture Festival. Die avond hebben we een optreden van Pol. De gebroeders Pol zijn geboren in Alphen aan de Rijn, wonen in Parijs waar ze werken als model en maken muziek met een teletijdmachine die is ingesteld op de vroege jaren 80. Denk New Wave, New Romantics, No/New Future en dat allemaal prêt-a-porter in pakkende nmummers van een minuut of 3. En natuurlijk de mono, stereo, libido muziek van de Cruise Control Djs.

€12 – €15