Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag
Hele dag
Nu bezig

Tentoonstelling ‘Utrechtenaren, een queer geschiedenis’

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Tentoonstelling over de Utrechtse queer historie van het QUS-team. Duik in het leven van Utrechtenaren: sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek hoe mensen leven die niet passen in de seksuele en gendernormen van hun tijd. Leer over de vervolging en strijd voor gelijke rechten in de afgelopen drie eeuwen. Gratis toegang tijdens openingstijden stadhuis: maandag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur.

Free

Foto-expositie ‘Reimagining Sex Work’

De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht

Ontevreden over de stereotype beeldvorming in de media over sekswerk sloegen sekswerkers, journalisten en fotografen de handen ineen om met Reimagining Sex Work de beeldvorming over sekswerk in de media te verbeteren. Met het ontwikkelen van een gids voor journalisten en door samen te werken met fotografen willen we beeldvorming over sekswerk nuanceren, het stigma op sekswerk tegengaan en de representatie van sekswerk en sekswerkers in de media verbeteren. Deze foto-expositie toont een selectie van de de beelden die binnen het project zijn ontstaan en was eerder te zien bij o.a. het Ministerie van Justitie en Veiligheid en op de Kamasutrabeurs. Met foto's van o.a. Sabine Joosten en Tammy van Nerum. Reimaging Sex Work is een feministisch activistisch collectief dat bestaat uit sekswerkers, onderzoekers en wetenschappers.

Free

Foto-tentoonstelling ‘Zie wie ik ben’

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

'Zie wie ik ben' is een foto-verhalenboek van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Met foto’s en interviews gemaakt door Özden Karababa. Van dit boek is nu een foto-tentoonstelling gemaakt en deze is te zien in Bibliotheek Neude tijdens het Utrecht Queer Culture Festival 2024. Maak kennis met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking. De foto-tentoonstelling is ontwikkeld door Utrecht Queer Culture Festival in samenwerking met Transgender Netwerk, Transvisie, Transcafe LVB en COC's Zonder Stempel. De foto-tentoonstelling is te vinden bij de expositieruimte op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude.

Historische stadswandeling

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Queer stadswandeling in de Utrechtse binnenstad. Duik met Marijke Huisman in de historie van Utrechtenaren, sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek de verborgen geschiedenis van de stad. Ervaar drie eeuwen onderdrukking en strijd voor gelijke rechten. Deelname is gratis; aanmelden is verplicht. We starten en eindigen voor de ingang van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2) met maximaal 15 deelnemers. Aansluitend kun je de tentoonstelling over de Utrechtse queer geschiedenis bezoeken in het stadhuis.

Sex Workers Who Changed History Fashion Show

Sekswerkers en bondgenoten showen kleding van sekswerkers die geschiedenis hebben geschreven. We rollen de rode loper voor onszelf uit, op straat voor het Stadhuis. We starten de muziek en een stem begint te vertellen. De reis begint 3000 v Chr. in Mesopotamië, gaat de hele wereld over en eindigt in het heden. Sekswerkers worden in de media meestal afgebeeld als slachtoffers. Wij vertellen de verhalen van heldinnen en helden!

Free

Sex Workers Who Changed History Fashion Show

De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht

Sekswerkers en bondgenoten showen kleding van sekswerkers die geschiedenis hebben geschreven. Sekswerkers worden in de media meestal afgebeeld als slachtoffers. Wij vertellen de verhalen van heldinnen en helden! We beginnen 3000 v Chr. in Mesopotamië, reizen de hele wereld over en we eindigen in het heden met een spetterende stripshow!

Free

Workshop improvisatietheater

Utrecht Utrecht

Kom meespelen en ervaren hoe bevrijdend improvisatie kan zijn, zeker in een ruimte voor queers. Op het theater bepaal je zelf wie je bent en hoe je beweegt, dus veel ruimte om te experimenteren! Of gewoon om plezier te maken met mede-queers :) Niveau: Ervaring is niet nodig, enkel nieuwsgierigheid. Kom ook vooral als je het spannend vindt, we zullen het stapsgewijs opbouwen.

Free

Uitreiking Annie Brouwer-Korf prijs 2024

Het Huis Utrecht Boorstraat 107, Utrecht

Op vrijdagavond 11 oktober a.s. is de uitreiking van de Annie Brouwer-Korf prijs 2024 in Het Huis Utrecht. Tijdens een feestelijke avond in de theaterzaal zal worden toegewerkt naar de bekendmaking van de winnaar. De verdere invulling van de show zal op een later moment worden bekendgemaakt eveneens de mogelijkheid om je aan te melden om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Queens & Melodies: The Royal Drag Bingo

Speys, Jaarbeurs Veemarktplein 50, Utrecht

Queens & Melodies: The Royal Drag Bingo is dé extravagante bingo-ervaring die je niet wilt missen! Bereid je voor op een avond vol glitter, glamour, en knallende hits terwijl onze spectaculaire drag queens; Loena Maas, Miss Mia More, Jackson Leanne en Boots je door een muzikale reis leiden. Zing mee met de grootste nummers, vink je bingo-kaart af en maak kans op fantastische prijzen. Zet je kroon op en kom mee feesten met onze koninklijke queens! Een ticket biedt toegang tot de muziekbingo en twee bingo kaarten (6x kans om bingo te roepen!)

€5,50

Twelfth Night – Theatergroep Aluin

Podium Hoge Woerd Hoge Woerdplein 1, De Meern

Een genderfluïde muziekspektakel. Twelfth Night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag. Twelfth Night is een romantische komedie. In het stuk is Orsinio verliefd op Olivia, maar Olivia wil hier niks van weten. Daarom vraagt Orsinio aan Cesario om deze liefde over te brengen. Cesario doet dit zo overtuigend en goed dat de gevolgen knap verwarrend zijn. Ayden Carlo neemt deze tekst van Shakespeare onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu, waarin één ding zeker is, de liefde overwint altijd.

€21,00