Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag
Hele dag
Nu bezig

Tentoonstelling ‘Utrechtenaren, een queer geschiedenis’

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Tentoonstelling over de Utrechtse queer historie van het QUS-team. Duik in het leven van Utrechtenaren: sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek hoe mensen leven die niet passen in de seksuele en gendernormen van hun tijd. Leer over de vervolging en strijd voor gelijke rechten in de afgelopen drie eeuwen. Gratis toegang tijdens openingstijden stadhuis: maandag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur.

Free

Foto-expositie ‘Reimagining Sex Work’

De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht

Ontevreden over de stereotype beeldvorming in de media over sekswerk sloegen sekswerkers, journalisten en fotografen de handen ineen om met Reimagining Sex Work de beeldvorming over sekswerk in de media te verbeteren. Met het ontwikkelen van een gids voor journalisten en door samen te werken met fotografen willen we beeldvorming over sekswerk nuanceren, het stigma op sekswerk tegengaan en de representatie van sekswerk en sekswerkers in de media verbeteren. Deze foto-expositie toont een selectie van de de beelden die binnen het project zijn ontstaan en was eerder te zien bij o.a. het Ministerie van Justitie en Veiligheid en op de Kamasutrabeurs. Met foto's van o.a. Sabine Joosten en Tammy van Nerum. Reimaging Sex Work is een feministisch activistisch collectief dat bestaat uit sekswerkers, onderzoekers en wetenschappers.

Free
Evenementenreeks Queer Crafts Exhibition

Queer Crafts Exhibition

Bibilotheek Utrecht

Een tentoonstelling over queer handwerk door de Queer Needlework Circle. 14 queer handwerkers tonen hun handwerk en in de bijbehorende teksten vertellen ze over hoe hun queer identiteit in relatie staat tot handwerk. Bij de tentoonstelling kan je komen handwerken en op 5 oktober is er een openingsworkshop. 

Free

Foto-tentoonstelling ‘Zie wie ik ben’

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

'Zie wie ik ben' is een foto-verhalenboek van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Met foto’s en interviews gemaakt door Özden Karababa. Van dit boek is nu een foto-tentoonstelling gemaakt en deze is te zien in Bibliotheek Neude tijdens het Utrecht Queer Culture Festival 2024. Maak kennis met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking. De foto-tentoonstelling is ontwikkeld door Utrecht Queer Culture Festival in samenwerking met Transgender Netwerk, Transvisie, Transcafe LVB en COC's Zonder Stempel. De foto-tentoonstelling is te vinden bij de expositieruimte op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude.

Regenboog kinderfestijn

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek en het Utrecht Queer Culture Festival organiseren we in de hal van Bibliotheek Neude een speciale middag voor kinderen (4-10 jaar). Tijdens deze middag wordt er voorgelezen door de Utrechtse dragqueens Cherry Poppins en Celine Dijon, kinderen kunnen zich met behulp van de queens versieren met glitters en er kan gedanst worden op de muziek van DJ Blauwbaard tijdens het een disco dansfestijn.

Free

Historische stadswandeling

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Queer stadswandeling in de Utrechtse binnenstad. Duik met Maurice van Lieshout in de historie van Utrechtenaren, sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek de verborgen geschiedenis van de stad. Ervaar drie eeuwen onderdrukking en strijd voor gelijke rechten. Deelname is gratis; aanmelden is verplicht. We starten en eindigen voor de ingang van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2) met maximaal 15 deelnemers. Vooraf kun je de tentoonstelling over de Utrechtse queer geschiedenis bezoeken in het stadhuis.

Pink Condition

Basisschool Stepping Stones Notebomenlaan 137, Utrecht

Bij Pink Condition trainen homoseksuele sporters (LHBTIQ+) stevig aan conditie en spieropbouw, in een gezellige, ontspannen sfeer. Kom mee sporten, dit is een gratis proefles. Breng sportkleding en sportschoenen mee.

Free

Wrijving – seksverhalen avond (QUEERste editie)

Teatro (nieuwe locatie) Gietijzerstraat 3, Utrecht

Wrijving: seksverhalen podium, warm bad voor het hele seksuele spectrum. Leering, vermaak en opwinding. We hebben doorgaans op het podium een mix van seksverhalen uit het hele seksuele spectrum, dit keer alleen maar queer! Wrijving bestaat omdat dat seksuele dat we zo graag doen vaak in een ander kamertje wordt gestopt waar niemand het mag zien of ervan mag horen. Als je mazzel hebt kun je het er goed met je vrienden over hebben, als je pech hebt, krijg je verhalen vooral binnen via vervuilde bronnen. Zo’n gemis. Laten we samen een nieuw verhaal vertellen over wat seks eigenlijk is. 

€15

Hartenjager (panelgesprek na afloop)

ZIMIHC theater Wittevrouwen Bouwstraat 55, Utrecht

In zijn one-man show ‘Hartenjager’ volg je Stan in zijn zoektocht naar liefde. Dat is niet altijd even makkelijk, want als jonge, panseksuele man komt Stan veel zaken tegen, zoals bijvoorbeeld vervelende opmerkingen, onbegrip en bounty’s?! Met humor en eerlijkheid reflecteert hij op zijn ervaringen in zijn voorstelling. Na de voorstelling is er een panel over bi+ ervaringen en gelegenheid tot napraten in de foyer.

€12,50

Whacking Experience

Danszaal Overvloed Arkansasdreef 20, Utrecht

Whacking is a dance style that originated in the 1970s in the underground - black en Latino - gay clubs of Los Angeles. Society's pressures on this community created a place in the clubs for them to escape from everday discrimination. Here they felt a limitless sense of freedom. On the disco music of that time you see the dancers move very expressively. Whacking is characterized by many arm movements, poses, groovy moves, theatricality and the expression of your emotions. These emotions are in connection with the music and yourself, as well as with the people around you. Whacking is a social dance. In celebration of the Utrecht Queer Culture Festival, the Social Dance Club will host the 'Whacking Experience' on the 9th of October.

€5,00

Queer Arcana – Drag Lecture on Non-binary identity in Fantasy Culture & Gaming!

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

A DRAG LECTURE ON QUEER IDENTITY IN FANTASY POPCULTURE! An interactive lecture by Queer Arcana (60 minutes to 90 minutes) "In this talk from Queer Arcana, we learn how fantastical avatars can mean a lot to queer gamers and non-binary people in the drag and cosplay community. What do these groups have in common? The lecture will discuss how for many fantasy drag performers, fantasy pop culture has contributed a lot to the development of the aesthetic and cultural evolution of their non-binary drag characters and how they, partly through fantasy pop culture, understand their queerness in everyday life. Queer Arcana will also zoom in on the recent resurgence of tabletop roleplaying games (TTRPGs) and how many queer gamers are using these roleplaying games as tools to test new identities and expressions in a safe fictional environment.

Free

“Vroeger was ik Homo.”

Villa Concordia Concordiastraat 67A, Utrecht

Theatervoorstelling: "Vroeger was ik homo." "Je geaardheid kun je kiezen." Jan kiest ervoor om een deel van zichzelf weg te gooien in de schaduw van zijn verleden. Maar wat als die schaduw verhaal komt halen in de vorm van Thomas_91? Een liefdesverhaal dat begint op een cruising area.

€12.50

Volleybalvereniging VLERK | Open Avond

Sportcentrum Galgenwaard Herculesplein 341, Utrecht

Vlerk is dé LHBTI+-volleybalvereniging van Utrecht. We houden van de sport, maar de gezelligheid staat ook centraal! We nodigen je van harte uit om een keer kennis te komen maken met Vlerk tijdens het Utrecht Queer Culture Festival. Of je nou nog nooit een volleybal hebt aangeraakt of juist al wat jaartjes speelt, bij Vlerk ben je altijd welkom. We spelen volleybal in Sportcentrum de Galgenwaard, in de zaal beneden, voorbij de schermers. De training start om 20.30. Tussen 20.00-20.30 zal er iemand van Vlerk zijn om je op te vangen bij binnenkomst en je even te wijzen naar de kleedkamers waar je je sportkleding kunt aantrekken. Achteraf kun je douchen en drinken we nog een drankje in sportcafé de Heksenketel!

Free