Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag
Hele dag
Nu bezig

Tentoonstelling ‘Utrechtenaren, een queer geschiedenis’

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Tentoonstelling over de Utrechtse queer historie van het QUS-team. Duik in het leven van Utrechtenaren: sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek hoe mensen leven die niet passen in de seksuele en gendernormen van hun tijd. Leer over de vervolging en strijd voor gelijke rechten in de afgelopen drie eeuwen. Gratis toegang tijdens openingstijden stadhuis: maandag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur.

Free

Foto-expositie ‘Reimagining Sex Work’

De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht

Ontevreden over de stereotype beeldvorming in de media over sekswerk sloegen sekswerkers, journalisten en fotografen de handen ineen om met Reimagining Sex Work de beeldvorming over sekswerk in de media te verbeteren. Met het ontwikkelen van een gids voor journalisten en door samen te werken met fotografen willen we beeldvorming over sekswerk nuanceren, het stigma op sekswerk tegengaan en de representatie van sekswerk en sekswerkers in de media verbeteren. Deze foto-expositie toont een selectie van de de beelden die binnen het project zijn ontstaan en was eerder te zien bij o.a. het Ministerie van Justitie en Veiligheid en op de Kamasutrabeurs. Met foto's van o.a. Sabine Joosten en Tammy van Nerum. Reimaging Sex Work is een feministisch activistisch collectief dat bestaat uit sekswerkers, onderzoekers en wetenschappers.

Free
Evenementenreeks Queer Crafts Exhibition

Queer Crafts Exhibition

Bibilotheek Utrecht

Een tentoonstelling over queer handwerk door de Queer Needlework Circle. 14 queer handwerkers tonen hun handwerk en in de bijbehorende teksten vertellen ze over hoe hun queer identiteit in relatie staat tot handwerk. Bij de tentoonstelling kan je komen handwerken en op 5 oktober is er een openingsworkshop. 

Free

Foto-tentoonstelling ‘Zie wie ik ben’

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

'Zie wie ik ben' is een foto-verhalenboek van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Met foto’s en interviews gemaakt door Özden Karababa. Van dit boek is nu een foto-tentoonstelling gemaakt en deze is te zien in Bibliotheek Neude tijdens het Utrecht Queer Culture Festival 2024. Maak kennis met Luuk, Rick, Noah, Nevin, Michelle, Kim, Jess, Francisca en Roberta. Allemaal transgender personen met een licht verstandelijke beperking. De foto-tentoonstelling is ontwikkeld door Utrecht Queer Culture Festival in samenwerking met Transgender Netwerk, Transvisie, Transcafe LVB en COC's Zonder Stempel. De foto-tentoonstelling is te vinden bij de expositieruimte op de tweede verdieping van Bibliotheek Neude.

Historische stadswandeling

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Queer stadswandeling in de Utrechtse binnenstad. Duik met Evert van der Veen in de historie van Utrechtenaren, sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek de verborgen geschiedenis van de stad. Ervaar drie eeuwen onderdrukking en strijd voor gelijke rechten. Deelname is gratis; aanmelden is verplicht. We starten en eindigen voor de ingang van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2) met maximaal 15 deelnemers. Aansluitend kun je de tentoonstelling over de Utrechtse queer geschiedenis bezoeken in het stadhuis.

Pink Condition

Basisschool Stepping Stones Notebomenlaan 137, Utrecht

Bij Pink Condition trainen homoseksuele sporters (LHBTIQ+) stevig aan conditie en spieropbouw, in een gezellige, ontspannen sfeer. Kom meesporten, dit is een gratis proefles. Breng sportkleding en sportschoenen mee.

Free

FA-SCHÖN movie night

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

Op 7 oktober 2024 vertoont de Queer Needlework Circke de film FA-SCHÖN van QNC’er Theodorus Johannes. We kijken samen de film en hierna is er ruimte voor vragen aan de maker.

Free

Queer Talk: Aseksualiteit

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht

Tijdens deze Queer Talk gaan we in gesprek over aseksualiteit. Dat is het ervaren van geen of weinig seksuele aantrekking naar andere personen. Met een aantal gasten gaan we in gesprek over wat we precies moeten weten over aseksualiteit, wat dit voor hen betekent en er is ruimte om vragen te stellen. Te gast zijn Amber Witsenburg (voorzitter NOA, Nederlandse Organisatie Aseksualiteit), Micha Meinderts (schrijver 'Dunk') en Eline Kerkhove (ontmoetingsgroep spACE). Het gesprek wordt begeleid door Fayaaz Joemmanbaks. Fayaaz is mede-oprichter Colored Qollective en senior onderzoeker aanpak discriminatie.

Free

Erotische schrijfworkshop

Savannah Bay Telingstraat 13, Utrecht

Wil jij sensuele teksten schrijven om aan je geliefde te geven, voor te dragen of voor jezelf te houden? Wil je je fantasieën verkennen? Of juist een sexy ontmoeting in woorden vangen? Wil jij schrijven omdat je jouw ervaring niet terugziet in seksverhalen? Op een laagdrempelige manier zullen we middels opdrachten creatief schrijven verkennen. Zo zullen we onderzoeken hoe je je zintuigen op het papier gaan leven, zonder je handen te hoeven branden aan platte seks. We gaan experimenteren, creëren en inspiratie opdoen bij korte verhalen.

€20

CHOIR WORKSHOP & PERFORMANCE – DYNAMIQ VOICES

ZIMIHC theater Wittevrouwen Bouwstraat 55, Utrecht

Come sing with us! Young LGBTQIA+ choir DynamiQ Voices is giving an interactive performances on Monday 7th of October in the evening. You can discover and take part in our warm-up routine and exercises, and get a taste of what it feels like to sing in a choir. And of course you will get to hear our repertoire! If you don’t feel comfortable participating, feel free to just sit back and watch.

Free