Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag
Hele dag
Nu bezig

Tentoonstelling ‘Utrechtenaren, een queer geschiedenis’

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Tentoonstelling over de Utrechtse queer historie van het QUS-team. Duik in het leven van Utrechtenaren: sodomieten, tegendraadse vrouwen en transgenderactivisten. Ontdek hoe mensen leven die niet passen in de seksuele en gendernormen van hun tijd. Leer over de vervolging en strijd voor gelijke rechten in de afgelopen drie eeuwen. Gratis toegang tijdens openingstijden stadhuis: maandag t/m vrijdag 8.30–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur.

Free

Expositie ‘The Queer Way of Life’

Galerie Waterbolk Schoutenstraat 10, Utrecht

De Roze Kunstkring Utrecht presenteert de expositie 'The Queer Way of Life' in de gezellige Schoutenstraat in hartje Utrecht. Galerie Waterbolk heeft een prettige open uitstraling, met een brede etalageruiten. Vanaf de straat stap je zo een andere wereld binnen. Dit keer de expressieve wereld van drie Utrechtse queer kunstenaars. Ieder vanuit hun eigen visie en beleving geven zij uiting aan wat voor hun The Queer Way of Life betekent. De werken variëren van textielkunst, fotografie en schilderkunst. Kunst is een belangrijke schakel tussen de queergemeenschap en de samenleving als geheel. Er zijn veel verschillende manieren om op te komen voor onze belangen. Een ervan is door ons zichtbaar te maken met onze kunstwerken.

Free

Foto-expositie ‘Reimagining Sex Work’

De Nijverheid Nijverheidskade 15, Utrecht

Ontevreden over de stereotype beeldvorming in de media over sekswerk sloegen sekswerkers, journalisten en fotografen de handen ineen om met Reimagining Sex Work de beeldvorming over sekswerk in de media te verbeteren. Met het ontwikkelen van een gids voor journalisten en door samen te werken met fotografen willen we beeldvorming over sekswerk nuanceren, het stigma op sekswerk tegengaan en de representatie van sekswerk en sekswerkers in de media verbeteren. Deze foto-expositie toont een selectie van de de beelden die binnen het project zijn ontstaan en was eerder te zien bij o.a. het Ministerie van Justitie en Veiligheid en op de Kamasutrabeurs. Met foto's van o.a. Sabine Joosten en Tammy van Nerum. Reimaging Sex Work is een feministisch activistisch collectief dat bestaat uit sekswerkers, onderzoekers en wetenschappers.

Free

Openingsreceptie UQCF 2024 & Dirkje Kuik lezing

Stadhuis Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht

Op vrijdagavond 4 oktober 2024 organiseren we de openingsreceptie ter ere van het Utrecht Queer Culture Festival 2024 in de hal van het Utrechtse stadhuis in het centrum van de stad. Tijdens deze besloten receptie voor genodigden staan we stil bij de start van de tweede editie van ons festival. Er is een kort inhoudelijk programma o.l.v. van de Utrechtse dragqueens Amy Astoria en Victoria Vyper. Tijdens dit programma zijn er bijdragen van Jasper Albinus (spokenword), wethouder Linda Voortman en openen we de expositie van Queer-U-Stories in het stadhuis. De tweede Dirkje Kuik lezing wordt gegeven door Tweede Kamerlid Ines Kostić.

Twelfth Night – Theatergroep Aluin

Stadsschouwburg Utrecht Lucasbolwerk 24, Utrecht

Een genderfluïde muziekspektakel. Twelfth Night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdesscènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag. Twelfth Night is een romantische komedie. In het stuk is Orsinio verliefd op Olivia, maar Olivia wil hier niks van weten. Daarom vraagt Orsinio aan Cesario om deze liefde over te brengen. Cesario doet dit zo overtuigend en goed dat de gevolgen knap verwarrend zijn. Ayden Carlo neemt deze tekst van Shakespeare onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu, waarin één ding zeker is, de liefde overwint altijd.

€22,00