Komende zaterdag 1 juni a.s. vaart Utrecht Queer Culture Festival voor de eerste keer mee met de Utrecht Pride. Vanaf 13.30 uur gaat de kleurrijke parade met in totaal 50 boten van start bij de Catharijnesingel. Onze boot zal onder nummer 7 meevaren. In dit artikel lees je alles over onze deelname.

Het is alweer de zesde editie van de Utrecht Pride. Utrecht Queer Culture Festival viert dit jaar voor het eerst het feestje mee met een eigen boot. Op onze boot, met zo’n 80 opvarenden, staan mensen die een bijdrage hebben geleverd aan ons festival, mensen uit onze queer-gemeenschap en supporters. De boot en de opvarenden zullen niet onopvallend voorbij gaan, want we zijn gehuld in knallend geel, roze en zilver.

Mogelijk gemaakt door sponsoren en donateurs
Deelname aan Utrecht Pride is een kostbare onderneming, maar we zijn blij dat we dit mogelijk hebben kunnen maken door steun van 4 grote sponsoren en vele donateurs. De 4 sponsoren die ook met een uiting zichtbaar zullen zijn op onze boot zijn:

We zijn onze sponsoren en donateurs eeuwig dankbaar. Zonder hun gulle bijdragen zou deelnemen voor ons onmogelijk zijn.

Wij drinken gemberneutraal
Op onze boot zullen wij een ‘bijzonder gewoon’ biertje drinken, namelijk ‘Gember neutraal’ van brouwerij De 7 Deugden. Deze brouwerij is een sociale onderneming. Het bier wordt gebrouwen door mensen voor wie een baan ergens anders op dit moment niet vanzelfsprekend is. We zijn blij met onze samenwerking met hen, zodat we dit speciale biertje in regenboogkleuren kunnen aanbieden aan onze gasten op de boot.

Zet ons op de foto/video en maak kans op een tas!
Kom je zaterdag kijken en zie je ons voorbij komen? Zorg dan dat je een mooie foto of video van ons maakt. Als je je foto of video instuurt naar info@uqcf.nl dan maak je kans op een exclusieve Utrecht Queer Culture Festival linnentas.

Meer informatie over Utrecht Pride 2024 kun je vinden op: https://www.utrechtcanalpride.nl/