Zaterdag 14 oktober keert de Utrechtse Walk of Love, een kleurrijke demonstratie, terug na enkele jaren van afwezigheid. Met een 25 meter lange regenboogvlag zal om 13.30 uur worden gestart vanaf het Klokkenveld in de wijk Ondiep. De organisatoren hebben voor deze startlocatie gekozen vanwege de liefdevolle respons van de buurtbewoners na vervelende reacties op regenboogvlaggen eerder dit jaar.

Organisatoren Utrecht Queer Culture Festival en COC Midden-Nederland willen met de tocht uitstralen dat liefde sterker is dan haat. “Met de Walk of Love vieren we de liefde in al haar diversiteit. Helaas is dat voor veel mensen in onze gemeenschap lang niet altijd de realiteit. We hopen dat iedereen die onze boodschap omarmd met ons meeloopt zaterdag”, aldus Simon Timmerman namens het Utrecht Queer Culture Festival.

Van Ondiep naar het Domplein
Mensen die mee willen lopen worden om 13.30 uur verwacht op het Klokkenveld in de wijk Ondiep. Vanaf daar zal de stoet zich vormen met een 25 meter lange regenboogvlag. Deelnemers mogen zelf ook vlaggen of bordjes meedragen. De lopers zullen muzikaal worden ondersteund. Vanaf het Klokkenveld gaat de tocht een klein stukje door de straten van Ondiep om vervolgens via de Laan van Chartroise en Omloop richting Oudenoord te gaan. Via de Monicabrug wordt er via de St Jacobsstraat de nieuwe regenboog oversteek gepasseerd. Vanaf daar gaat de tocht verder over de Lange Viestraat tot aan het Janskerkhof en vanaf daar richting het Domplein. Bij het Utrechtse homomonument eindigt de tocht. De exacte route is hier te vinden: ROUTEKAART WALK OF LOVE 2023

De Walk of Love is de afsluiter van de eerste editie van het Utrecht Queer Culture Festival, dat begon op vrijdag 6 oktober.

Eerdere edities
In 2016 werd de eerste editie van de Walk of Love gehouden en die was met ruim 300 deelnemers gelijk een succes. De volgende edities konden elke keer rekenen op meer deelnemers, tot ruim 800 bij de laatste editie in 2019. Eerdere edities van deze kleurrijke optocht en demonstratie vonden plaats in mei rondom de Internationale Dag tegen lhbti+ fobie op 17 mei. Vanaf nu zal de Walk of Love voortaan plaatsvinden op een zaterdag rondom Coming Out Dag, jaarlijks op 11 oktober. De organisatie ervan is een samenwerking van het Utrecht Queer Culture Festival en belangenorganisatie COC Midden-Nederland.