Vanaf vandaag, de Internationale Dag tegen LHBTIQA+ fobie (IDAHOBIT), is het mogelijk om kandidaten voor te dragen voor de Annie Brouwer-Korf prijs 2024. De prijs bestaat al sinds 2007 en is voor personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Utrechtse lhbtiqa+ gemeenschap.

Vorig jaar ging de Annie Brouwer-Korf prijs, vernoemd naar de oud-burgemeester van Utrecht, naar het Queer Film Festival Utrecht. Aan deze lhbtiqa+ emancipatieprijs van gemeente Utrecht is een bedrag van € 5.000 verbonden voor de winnaar. Vanaf vandaag is het mogelijk om kandidaten voor te dragen. Dit kan via een online formulier: https://forms.gle/sgU6Au6UWEjrpNwg9

Tot en met 30 juni 2024 staat de mogelijkheid tot voordragen open. Alle inzendingen worden vervolgens door een jury beoordeeld die daaruit drie genomineerden kiest. Uit die drie wordt door hen ook de uiteindelijke winnaar gekozen. De Annie Brouwer-Korf prijs 2024 zal worden uitgereikt tijdens het Utrecht Queer Culture Festival. De feestelijke uitreiking zal plaatsvinden in Het Huis Utrecht op de avond van Coming Out Dag, vrijdag 11 oktober 2024. Tijdens een afwisselende show zal worden toegewerkt naar de bekendmaking van de winnaar.

Annie Brouwer-Korf
Annie Brouwer-Korf (1946-2017) was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In deze periode heeft zij zich in het bijzonder ingezet voor de rechten van lhbtiqa+ personen in Utrecht en ver daarbuiten. In 2007 ontving zij zelf de allereerste Annie Brouwer-Korf prijs als dank voor haar inzet.

Meer informatie over de prijs kun je vinden op: https://uqcf.nl/annie-brouwer-korf-prijs/