De voorbereidingen voor het Utrecht Queer Culture Festival 2024 zijn inmiddels in volle gang. Vanaf nu kun je met een donatie bijdragen aan een geweldige tweede editie! Je donatie kan daarnaast nog een leuk belastingvoordeel opleveren, want Stichting UQCF is inmiddels aangewezen als culturele ANBI.

Het Utrecht Queer Culture Festival wordt vanuit Stichting UQCF op volledig vrijwillige basis georganiseerd. Gelukkig krijgen we een bescheiden bedrag binnen aan subsidie, maar we willen de komende jaren graag door ontwikkelen als festival en organisatie. Daarom hopen we dat personen en bedrijven ons financieel willen ondersteunen door te doneren.

ANBI-status: belastingvoordeel voor donateurs
Stichting UQCF is per 1 januari 2024 door de Belastingdienst aangewezen als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Het hebben van een ANBI-status werkt als een soort ‘keurmerk’ voor onze organisatie, want door deze status laten we zien dat we voldoen aan bepaalde criteria. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Doneren kan simpel!
Ben je enthousiast geworden om een donatie aan ons over te maken? Dat vinden we fantastisch! Dat kan op twee manieren:

  • Je kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer NL23 TRIO 0320 6209 99, ten name van Stichting UQCF, Utrecht. Gebruik hierbij de omschrijving: Donatie.
  • Je kunt het bedrag overmaken via onze donatie-pagina bij GoFundMe: https://gofund.me/4fff873a

Heb je vragen over doneren? Neem dan contact met ons op via info@uqcf.nl.