Sinds 2007 wordt jaarlijks de Annie Brouwer-Korf prijs uitgereikt aan personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich op bijzondere wijze inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Utrechtse lhbtiqa+ gemeenschap. Een jury bepaalt wie de prijs wint. Vandaag maken we bekend welke nieuwe personen toetreden tot de jury.

De jury van de Annie Brouwer-Korf prijs kiest jaarlijks uit alle inzendingen drie genomineerden en bepaalt vervolgens ook welke van hen de winnaar wordt. Vandaag maken we bekend dat er drie nieuwe juryleden zullen toetreden:

  • Anne-Marijke Podt
    Anne-Marijke is sinds september 2021 lid van de Tweede Kamer voor D66. Daarvoor was ze vanaf 2014 gemeenteraadslid in Utrecht en o.a. portefeullehouder lhbti+.
  • Sophie Schers
    Sophie werkt sinds 2010 bij Transgender Netwerk en zat van 2018 tot 2022 voor GroenLinks in de Utrechtse gemeenteraad.
  • Loes Berendsen
    Loes is sinds september 2021 voorzitter van de Utrechtse adviescommissie lhbtiq+ en is daarnaast werkzaam voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Van de huidige juryleden – Charlot Pierik, Marischka Verbeek, Raymond van den Oudenalder, Kees van den Berg – zullen Marischka en Kees na deze editie afscheid nemen van de jury. Petra Luiken keert niet terug in de jury, nadat zij vorig jaar tijdelijk werd toegevoegd.

Voordragen kandidaten Annie Brouwer-Korf prijs 2024 vanaf 17 mei
Op vrijdag 17 mei a.s., de Internationale Dag tegen lhbti+ fobie, start de mogelijkheid om kandidaten voor te dragen om in aanmerking te komen voor de Annie Brouwer-Korf prijs 2024. Aan deze lhbtiqa+ emancipatieprijs van gemeente Utrecht is een bedrag van € 5.000 verbonden voor de winnaar. Vanaf 17 mei zal alle benodigde informatie te vinden zijn op onze website en zal worden gedeeld via onze social media kanalen. De uitreiking van de Annie Brouwer-Korf prijs 2024 staat gepland op vrijdagavond 11 oktober a.s. in Het Huis Utrecht.

Meer informatie over de prijs kun je vinden op: https://uqcf.nl/annie-brouwer-korf-prijs/