De Annie Brouwer-Korf prijs wordt vanaf 2023 uitgereikt op Coming Out Dag, 11 oktober. De prijs bestaat al sinds 2007 en is voor personen, organisaties, initiatieven of projecten die zich inzetten voor de acceptatie en zichtbaarheid van de Utrechtse lhbtiqa+ gemeenschap. Vanaf vandaag kunnen kandidaten worden voorgedragen.

In 2022 ging de Annie Brouwer-Korf prijs, vernoemd naar de oud-burgemeester van Utrecht, naar Utrecht Pride. Aan deze lhbtiqa+ emancipatieprijs van gemeente Utrecht is een bedrag van € 5.000 verbonden voor de winnaar. Vanaf vandaag is het mogelijk om kandidaten voor te dragen. Dit kan via een online formulier op onze website: klik HIER!

Tot en met 1 september a.s. staat de aanmelding open. Alle inzendingen worden vervolgens door een jury beoordeeld die daaruit drie genomineerden kiest. Uit die drie wordt door hen ook de uiteindelijke winnaar gekozen. Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld jongerenorganisatie Stichting PANN (2011), Theater AanZ (2016) en oud-burgemeester Jan van Zanen (2020).

De organisatie van de prijs is vanaf dit jaar in overleg overgedragen aan het Utrecht Queer Culture Festival. Voorheen werd de prijs uitgereikt binnen het Midzomergracht Festival. Dit festival is na 26 jaar tot een einde gekomen, zo valt te lezen in een statement op hun website.

Uitreiking op Coming Out Dag
De Annie Brouwer-Korf prijs 2023 zal worden uitgereikt op de avond van Coming Out Dag, woensdag 11 oktober a.s. De uitreiking zal plaatsvinden in Het Huis Utrecht. Tijdens een afwisselende show zal worden toegewerkt naar de bekendmaking van de winnaar. De organisatie heeft besloten dat de uitreiking van de prijs voortaan altijd op Coming Out Dag zal plaatsvinden. Op die dag worden op veel plaatsen regenboogvlaggen gehesen en is er extra aandacht voor de lhbtiqa+ gemeenschap. 

 

Annie Brouwer-Korf
Annie Brouwer-Korf (1946-2017) was van 1999 tot 2008 burgemeester van Utrecht. In deze periode heeft zij zich in het bijzonder ingezet voor de rechten van lhbtiqa+ personen in Utrecht en ver daarbuiten. In 2007 ontving zij zelf de allereerste Annie Brouwer-Korf prijs als dank voor haar inzet. 

Meer informatie over de Annie Brouwer-Korf prijs kun je lezen op deze speciale webpagina: klik HIER!