Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Effe Queer, Poly & Kink

Bassment Utrecht Voorstraat 102, Utrecht, Utrecht, Nederland

Tijdens het Utrecht Queer Culture Festival staat vrijdag 13 Oktober in het teken van consensuele non-monogamie & polyamorie. Het middagprogramma bestaat uit een kennissessie bij Teatro. Gevolgd door een avond en nachtprogramma, waarbij je, zoals vanouds veel gelijkgestemden en supporters van deze levensvormen kan ontmoeten. We verwelkomen iedereen vanaf 18 jaar en ouder, om op vrijdag 13 Oktober, vanaf 21u de dansvloer op te gaan in de Club Bassment (Utrecht). Dit evenement is voor iedereen die de regenboog community een warm hart toe draagt, in het bijzonder polyamorie / consensuele non-monogamie. Doe je beste outfit aan, want het mag sexy, uitdagend en/of kinky. Maar net waarin jij je prettig voelt. Deze avond hebben we een fotograaf én de beste, wel bekende DJ`s om de avond en nacht tot een prachtige ervaring te laten zijn. De line up van deze nacht bestaat uit bekenden van Effe Together gemixt met enkele nieuwe namen. We gaan Utrecht weer laten schudden op haar grondvest!

€16

Bi+ Dag

The Colour Kitchen Zuilen Pr. Christinalaan 1, Utrecht, Utrecht, Nederland

De Bi+ Dag is een dag voor bi+ mensen, ofwel mensen die op meer dan één gender kunnen vallen (romantisch en/of seksueel). Op deze dag kan je andere bi+ mensen op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er is een opening met een panel waarin ervaringsverhalen worden uitgewisseld en er zijn twee workshoprondes waarin je telkens uit 5 workshops kan kiezen. Er zijn bi+ specifieke workshops zoals labels en identiteitsvorming, newbi+, en bi+ en mannelijkheid. Ook zijn er andere soorten workshops zoals hoola hoop, een masterclass expressie met make-up, en shibari. Tussen de rondes in kunnen deelnemers genieten van de lunch (deze is inbegrepen) en ervaringen uitwisselen met andere bi+ mensen. Tot slot is er nog een afsluiting met een optreden van een bi+ drag artist.

€17,50

Love letters: Vita en Virginia

Bibliotheek Neude Neude 11, Utrecht, Utrecht, Nederland

Je hebt liefdesbrieven, en je hebt een twintig jaar durende uitwisseling van sapphic gedichten en brieven… In ‘Love letters: Vita en Virginia’ lezen we een selectie van de brieven en dagboekfragmenten van de twee bekende auteurs. Van hun eerste ontmoeting, maar liefst 100 jaar geleden, tot een innige band die later de inspiratie bood tot het boek ‘Orlando’ van Virgina Woolf. Hoe kijken we nu terug op hun brandende romance? En wat hebben zij als queer auteurs betekend voor de literaire wereld? De Lesbische Leesclub is een boekenclub voor en door lesbische en queer vrouwen en genderqueer personen. De boekenclub is in 2020 gestart om gezamenlijk boeken met een lesbische verhaallijn te lezen en te bespreken. Inmiddels heeft de boekenclub van alles besproken: van fantasy tot historische roman.

Queer city walk

Domplein, Utrecht Domplein, Utrecht, Utrecht, Nederland

We staan op de schouders van de strijders die ons voorgingen. Maar wie zijn dat en hoe leefden ze? Het team van QueerUStories (QUS) neemt je mee door de regenbooggeschiedenis van onze stad. Tijdens een wandeling van 1 1/2 uur ontdek je de binnenstad opnieuw. Duik in het leven van Barend Blomsaet, Frederik van Renswoude, Petronella Moens, Anne Marie Tellegen, Dirkje Kuik, Wim Sonneveld, Robert Long en vele anderen. We starten bij de gedenksteen op het Domplein en nemen je mee door drie eeuwen roze historie.

€5

Walk of Love

Zaterdag 14 oktober keert de Utrechtse Walk of Love, een kleurrijke demonstratie, terug na enkele jaren van afwezigheid. Met een 25 meter lange regenboogvlag zal om 13.30 uur worden gestart vanaf het Klokkenveld in de wijk Ondiep. De organisatoren hebben voor deze startlocatie gekozen vanwege de liefdevolle respons van de buurtbewoners na vervelende reacties op regenboogvlaggen eerder dit jaar.

After Walk

Cafe Kalff Oudegracht 47, Utrecht, Utrecht, Nederland

Onvervalst Cafe Kalff, Groovy tunes (Dj Bibi de Holanda), Cocktail special (Pinky Passion) Meteen na de Walk kun je in een tea dance sfeer na kletsen en dansen in Cafe Kalff. Vanaf dit weekend is Cafe Kalff in feeststemming om de 12.5 jarig jubileum zomer af te sluiten. Geen betere manier om met het UQCF af te sluiten met de After Walk.

Queer Boulder Night 030

Boulderhal Zuidhaven Vrieslantlaan 2, Utrecht, Utrecht, Nederland

The Queer Boulder Night 030 is a queer sports event where everyone is welcome to boulder! This edition is held at Boulderhal Zuidhaven. The evening starts at 20:00 with a joint warm-up and then it is free climbing and socializing. The venue has a bar/cafe area with nice cozy seating options, so people are also […]

€10

All English Pride Comedy Night

De Utrechtse Muziekschool (DUMS) Domplein 4, Utrecht, Utrecht, Nederland

An International and Proud Comedy Night in the heart of Utrecht! On 14th October, the Comedyhuis is organising a special edition of its All English Comedy Night in cooperation with the Utrecht Queer Culture Festival. The Comedyhuis has invited a compilation of international comedians representing the LGBTQI+ community to perform for you in English. Come join us for a fun and fantastic night out featuring the most talented international queer artists from all over Europe and the world!

€19,95

Zaterdag Pride Comedy Show

Kargadoor Oudegracht 36, Utrecht, Utrecht, Nederland

Jouw zaterdagavond op 14 oktober wordt echt fantastisch met een kaartje voor Zaterdag Pride Comedy Show. Tijdens dit speciale evenement kun je genieten van de unieke humor van verschillende LGBTQ+ comedians, die hun meest hilarische grappen met je delen en je gegarandeerd dubbel laten liggen van het lachen. Dit alles in een gastvrije comedy club-omgeving, compleet met verfrissende drankjes, smakelijke snacks en geweldige mensen die één doel delen: jou een leuke avond bezorgen. Laten we samen de regenboog van humor vieren op 14 oktober!

€19,95

Queer Hier

Tivoli Vredenburg Vredenburgkade 11, Utrecht, Utrecht, Nederland

Hoe is het om queer te zijn in de openbare ruimte? FAAM onderzoekt dit maatschappelijk vraagstuk samen met makers en denkers en denken na over oplossingen. Tijdens het Utrecht Queer Culture Festival krijgen drie duo’s de mogelijkheid om hun interventies te testen bij het grote publiek. Op 14 oktober houden maker en denker Yumi Maes en Fleur van Leeuwen een interventie bij PANN, een Utrechtse LHBTQIA+-organisatie die maandelijks feesten organiseert. Met hun interventie, getiteld Fooling Around, introduceren ze De Dwaas of De Nar als queer symbool.

PANN UTRECHT | OKTOBER

Tivoli Vredenburg Vredenburgkade 11, Utrecht, Utrecht, Nederland

PANN is het leukste LHBTQIA+ event van Nederland! Met de lekkerste pop, dance, urban en house zetten we elke maand TivoliVredenburg op z'n kop tot in de late uurtjes van de nacht. See you there, honeys! Goed om te weten als je wilt deelnemen - Deze editie zaal worden gehouden in zaal Ronda van TivoliVredenburg […]

€9,50

UQCF x de Bijenkorf – Drag Brunch

de Bijenkorf Utrecht - City cafe St. Jacobsstraat 1A, Utrecht, Utrecht, Nederland

Tijdens het Utrecht Queer Culture Festival organiseert de Bijenkorf Utrecht een uniek evenement. De drag-artiesten Amy Astoria, Victoria Vyper en La Obelle nemen u mee in een bijzonder sprookje dat wordt afgewisseld met bijpassende optredens. Laat u en uw vrienden of familie verrassen door deze wondere wereld terwijl u geniet van een luxe high tea (inclusief welkomstdrankje). Kom gekleed in jouw meest sprookjesachtige outfit en wellicht win jij de Best Dressed Award.

€40