Vanaf vandaag is het mogelijk om je programmaonderdeel aan te melden voor de tweede editie van het Utrecht Queer Culture Festival. We rekenen op veel enthousiasme en bijdragen van diverse organisaties en initiatieven, zodat we weer een prachtig programma kunnen presenteren.

Van 4 tot en met 13 oktober a.s. organiseren we het Utrecht Queer Culture Festival 2024. Personen, organisaties en initiatieven kunnen onderdeel worden van het festival o.a. door het organiseren van 1 of meerdere programmaonderdelen. Het aanmelden van programmaonderdelen kan tot en met 15 september 2024. Je kunt met ons contact opnemen voor overleg over invulling, samenwerking, datum/tijd, locatie.
Voor organisatoren is het belangrijk om te weten dat die zelf verantwoordelijk zijn voor het organiseren van het eigen programmaonderdeel en dat we verwachten dat je ook zelf promotie maakt. Ook is het een vereiste dat organisatoren zich conformeren aan onze Algemene Voorwaarden.

Editie 2024: vrijdag 4 t/m zondag 13 oktober
De editie van 2024 zal een dag langer zijn dan die van 2023, we hebben besloten de tweede zondag toe te voegen. Daarnaast hebben we een aantal belangrijke programmaonderdelen inmiddels vastgelegd:
– Vrijdag 04/10/24: Openingsreceptie & Dirkje Kuik lezing (Stadhuis)
– Vrijdag 11/10/24: Uitreiking Annie Brouwer-Korf prijs 2024 (Het Huis Utrecht)
– Zaterdag 12/10/24: Walk of Love (i.s.m. COC Midden-Nederland, startlocatie/route volgt later)

We kiezen niet voor een specifiek thema dat leidend is voor het Utrecht Queer Culture Festival 2024. Wel hebben we 4 thema’s benoemd – die we dusdanig belangrijk vinden – dat we er extra scherp op letten dat deze voldoende aandacht krijgen in het programma. We hebben hierbij gekozen voor queer geschiedenis, mentale gezondheid, seksuele gezondheid en queer personen met een bi-culturele achtergrond. Het is niet zo dat ieder programmaonderdeel verplicht 1 of meerdere van deze onderwerpen moet bedienen.

Stichting UQCF
Stichting UQCF is de overkoepelende organisator van het festival. Vanuit onze rol zullen we inhoudelijke programmaonderdelen (mede-)organiseren en faciliteren. Ook blijven we ons inspannen om zoveel mogelijk partners en locaties te stimuleren, motiveren, adviseren en faciliteren, zodat ze bijdragen aan ons festival. We zijn verantwoordelijk voor de promotie en communicatie, het bewaken van de UQCF-uitgangspunten en waar nodig kunnen zorgen voor een bescheiden financiële bijdrage om programmaonderdelen mogelijk te maken.

UQCF-fonds
Vorig jaar is er zeer succesvol gebruikgemaakt van het UQCF-fonds. Hierbij kunnen organisatoren een verzoek doen voor een kleine financiële bijdrage (max. €500,00 per activiteit) om een programmaonderdeel mogelijk te maken. Ook dit jaar is dit weer mogelijk. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een e-mail naar info@uqcf.nl o.v.v. UQCF-fonds en vertel ons:
– Welk programmaonderdeel je wilt organiseren, op welke locatie en wanneer
– Welk bedrag je wilt aanvragen
– Voor welke kostenpost dit bedrag bestemd is
– Wat de totale kosten zijn van het programmaonderdeel
– Op welke wijze jij/jullie zelf iets bijdragen

Let op: dit jaar dragen we vanuit het fonds alleen nog financieel bij als je locatie voldoende toegankelijk is. Heb je hier vragen over of wil je advies? Neem dan contact op.

Aanmelden
Heb je je plan compleet? Klik dan HIER om direct je programmaonderdeel aan te melden via het nieuwe online formulier. Na invullen zullen wij je aanmelding beoordelen en als deze volledig en compleet is, zal deze snel zichtbaar worden in de festivalagenda op onze website. Het aanmelden van programmaonderdelen kan tot en met 15 september 2024.

Heb je vragen over het aanmelden van een programmaonderdeel? Neem dan contact met ons op via info@uqcf.nl.